Haberler > YOZGAT HAKEMLERİ TEPKİLİ

İl Hakem Kurulu basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada Hakemler üzerine  son dönemde yazılan ve söylenenler eleştirilirken şöyle denildi:
Son günlerde hakemlerimizi, gözlemcilerimizi ve İl Hakem Kurulumuzu küçük düşürmeye, baskı altına almaya, asılsız gerçek dışı iddialarla karalamaya yönelik davranışlar sergileyen kişilerin olduğu malumunuzdur. Bu kişilerinde futbol ailesinin %10-15 lik bir dilimi olduğunu görüyoruz, bu vesile ile kamuoyunu bilgilendirmek ve hakemlerin müsabakalara nasıl hazırlandığını paylaşma zarureti doğmuştur.
Bu ilin hakemleri ile her hafta Salı günleri bir saat eğitim ve haftalık değerlendirme toplantıları yapılmaktadır. Her ay tüm hakem ve gözlemciler Merkez Hakem Kurulu Eğitim dairesince hazırlanan 3-4 saat süren görüntülü pozisyonlarla işlenen eğitimlere tabii tutulmaktadır. Bu eğitimlere katılmayan hakem ve gözlemcilerde bir sonraki eğitime kadar görev verilmemektedir.  Hakemler haftada iki farklı günde yapılan antrenmanlarla fiziksel olarak da maçlara hazırlanmaktadır ayrıca iki ayda bir yapılan atletik testlere tabii tutularak fiziksel yetenekleri kontrol edilmektedir, fiziksel olarak hazır olmayan hakemlere de başarılı olana kadar görev verilmemektedir. Ayrıca sezon içerisinde hakem ve gözlemcilere en az dört defa video testler uygulanmakta yine başarılı olanlar kategorilerine görev almaktadırlar. Görev aldıkları müsabakalarda gözlemci raporları değerlendirilerek çok kötü performans sergileyen hakemler dinlendirilmekte, başarılı müsabaka yönetenler de ödüllendirilmektedir. AYRICA KLASMANLARA ADAY TÜM HAKEMLERİMİZ diksiyon eğitimi, iletişim eğitimi, beden dili ve İngilizce dil eğitimini almak zorundadır.  
Hakemler hata yapmıyor mu? Hakemler hata yapıyorlar, yapacaklar. Hakemlerin en büyük uğraşı, ideali en alt seviyede hatalar yapmak veya hiç hatasız maç bitirmektir. Bir takımın savunma oyuncusu hata yapar takımı gol yer, kaleci topu elinden kaçırır gol yer, topla oynama niyeti içerisinde olmayan bir oyuncu rakibine güç kullanarak tekme atar ihraç olur takımını bir kişi eksik bırakır, takım uyguladığı hatalı ofsayt taktiği nedeni ile gol yer, hücum oyuncusu ceza alanı içerisinde hakemi aldatıp yanıltarak haksız penaltı kazanır. Bir müsabakada bu nitelikte benzer birçok hadise yaşanmasına rağmen hata yapan sporcunun kusuru yoktur. Hakemi aldatarak penaltı kazanan futbolcu emek hırsızı değildir ama hakem aldatıldığı için çaldığı penaltıda emek hırsızıdır. Hakem bir anlık göz yanılması ile bir hatalı ofsayt tespit eder veya ofsayt olan bir pozisyonu kaçırır, emek hırsızı ve günah keçisidir. Hatalı ofsayt taktiği nedeni ile gol yenir bu bireysel hatadır!!! Lütfen daha seviyeli daha düzeyli kabul edilebilir eleştiriler yapınız ve öncelikle takımınızın veya futbolcunuzun yaptığı bireysel hatalarla ilgili tedbir alınız.
Lütfen bizimle duygudaşlık kurunuz, öncelikle rakiplerinize ve hakemlere saygılı davranınız, rakibiniz olmadan futbol oynayamazsınız, lütfen rakiplerinize ne pahasına olursa olsun saygılı davranınız, oyun kurallarına saygılı olunuz. Kuralsız oyun oynayamazsınız. Vazifesi oyun kurallarını tarafsız bir şekilde uygulamak olan hakemlere saygılı olunuz. Saygı ve sevginin olmadığı ortamda başarılı olmak mümkün değildir.         
Öncelikle bilmenizi isteriz ki bu güne kadar hiçbir spor kulübümüze veya şahıslara ayrıcalıklı davranmadık, davranmayız. Merkez Hakem Kuruluna bağlı bir kuruluşuz ve sadece MHK den talimat alırız. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, ASKF ve Futbol İl Temsilciliği gibi kurumlarımızla   seviyeli ve düzeyli kurumsal iş birliğimiz vardır.    
Sizlerden de ricamız; teknik kulübede bulunduğunuz süre içerisinde hakemlerin kaldırdığı her bayrağa, tespit edemediği ofsayt a veya çaldığı düdüğe verdiği karara itiraz ederek ortamın gerilmesine neden olan davranışlar sergileyerek futbolcularınızı ve seyircinizi de tahrik ederek, farklı olumsuzlukların yaşanmasına sebep olmayınız. Haklı olduğunuzu düşündüğünüz hususlarda seviyeli ve düzeyli yaptığınız kabul edilebilir haklı itirazlarınızın lehinize sonuçlanacağını da unutmayınız.        
Hakem ve gözlemci camiası olarak futbol ailesinin en tarafsız kurumu bizleriz. Tüm spor kulüplerimize hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit mesafede olduk olamaya da devam edeceğiz.      
Futbol Oyun Kuralları kitabının oyun kurallarının ruhu ve felsefesi bölümünde ‘’ Futbolu güzel kılan şey, onun adil olmasıdır – Bu, oyun ‘ruhunun’ vazgeçilmez bir özelliğidir. En güzel maçlar, hakeme çok az ihtiyaç duyulan, oyuncuların birbirlerine, hakemlere ve kurallara karşı saygılı olduğu maçlardır.         
Kuralların bütünlüğü ve onları uygulayan hakemler her zaman korunmalı ve saygı duyulmalıdır. Tüm yetkililerin, özellikle çalıştırıcı ve takım kaptanlarının, hakemlere ve verdikleri kararlara karşı saygı duyulmasında oyuna karşı açık sorumlulukları vardır.’’ Denilmektedir.      
Sonuç olarak bizler futbol oyunun tüm paydaşlarını fair play ruhuna uygun davranmaya davet ediyor. Tüm futbol ailesi ve camiasına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. “ dedi

Amatör Lig Programına ulaşmak için tıklayınız
Haber Arşivine ulaşmak için tıklayınız
Kurallar ve Talimatlar hakkında bilgi almak için tıklayınız
Fotoğraflarla TFFGHD Yozgat
TFFGHD ye ait dökümanlara ulaşmak için tıklayınız
logolar
Güncel Müsabakalar | Müsabaka Arşivi | Fikstür | Aday Hakem Başvurusu | Site Haritası | İletişim
TFFHGD © 2015 - Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yozgat Futbol Yönetim Sistemi